Specjały kuchni polskiej przyrządza niczym pani Gessler. Przyprawi kolorem, pędzlem zamiesza. Dosłownie do dań podchodzi. Używa prostych skojarzeń, gry słów, dwuznaczności. Umiejętnie i z humorem. Smacznie i niedrogo.

W menu pulpety w sosie i karczek z warzywami. Zjadłbyś? Nie sądzę. A jednak miło popatrzeć.

Magda Zarzycka


kopytka_Paulina Poczęta

zimne nó-ki

pierogi_Paulina Poczęta

droga mleczna_Paulina Poczęta

barszcz

zapasy

Paulina Poczęta, urodzona w 1980 roku, absolwentka Instytutu Sztuki w Cieszynie, Wydziału Artystycznego Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. Dyplom z grafiki warsztatowej w 2005 roku. Od 2007 zatrudniona w macierzystej uczelni, aktualnie jako adiunkt prowadzi zajęcia z rysunku oraz interdyscyplinarne projekty twórcze w Katedrze Rysunku. Doktorat w dyscyplinie sztuki piękne w 2013 roku. Tworzy w różnych mediach.
www.poczeta.blogspot.com